Store danskere i Champions League gennem tiden

30 maj 2019 Anders Lundtang Hansen
Store danskere i Champions League gennem tiden

Der er flere danskere, der gennem tiden har deltaget i Champions League, og nogle er især værd at fremhæve. Dem fortæller vi lidt om her

Med tanke på, at Champions League består af klubber, som ikke nødvendigvis – faktisk meget sjældent – kun har spillere fra de oprindelsessteder, de kommer fra, men kan komme fra over hele verden, så er det ikke så tit, at man ser danskere i de store klubber.

Specielt ikke med tanke på, at Danmark ikke udmærker sig så tit i sin hjemlige liga til at deltage i Champions League, hvorfor man er nødt til som dansker-interesserede at sætte sin lid til danske spillere, der til dagligt spiller i udenlandske klubber.

Og det skal vel at mærke være nogle af de store klubber, som ikke bare lige med nød og næppe kommer med i Champions League, men også kommer langt, hvis det virkelig skal være interessant at følge med i.

Heldigvis sker det da, og vi vil i denne artikel fremhæve nogle af de store danskere, der gennem tiden har deltaget i Champions League, og om du er fodboldinteresseret af den store eller næsten ikke anseelige glad, så er vi ret sikker på, at du i hvert fald vil kunne nikke genkendende til en del af disse navne.

Du kender i hvert fald Peter Schmeichel, der nok er den mest kendte landsholdsmålmand gennem tiden, og han stod da også i kassen for engelske Manchester United, som han spillede for i mange år, og han var da også i finalen i Champions League i 1999. Den kamp endte de da også med at vinde.

Senere har vi også set andre danskere i aktion, da for eksempel den tidligere danske landsholdsangriber Jon Dahl Tomasson, da han deltog i Champions League i sæsonen 1999 til 2000 for italienske AC Milan.

Af andre danskere kan nævnes Daniel Agger, Jesper Grønkjær og Nicklas Bendtner.

Flere Nyheder