Således nåede Tottenham Spurs til finalen i Champions League 2018-2019

30 maj 2019 Anders Lundtang Hansen
Således nåede Tottenham Spurs til finalen i Champions League 2018-2019

Det vil nok glæde danske Christian Eriksen en hel del, hvis hans klub, Tottenham, sikrer sig trofæet i Champions League på lørdag. Læs om deres vej til finalen her

Christian Eriksen er som bekendt fast spiller for engelske Tottenham, og på lørdag håber han nok på at spille samtlige 90 minutter, når klubben skal møde Liverpool, som de ellers vanligt spiller mod i deres hjemlige liga, Premier League.

For lørdag den 01. juni er der nemlig finale i denne sæson Champions League, og dette opgør kommer just til at afgøre, hvem der denne gang får det eftertragtede Champions League-trofæ med sig hjem.

Men hvordan er det lykkedes Tottenham at komme hele vejen til finalen? 

Det vil vi slavisk gennemgå i denne artikel, men for at fokusere på det mest spektakulære, så har vi valgt udelukkende at se på udfasningskampene på ude- og hjemmebane og se bort fra gruppespillet og resultaterne i deres egen Premier League, der har resulteret i, at de kom til slutspillet i Champions League.

Lad os således starte med det første opgør i de afgørende kampe, der som bekendt veksler mellem ude- og hjemmebanefordel. Her skulle Tottenham i 16-delsfinalen møde Borussia Dortmund, som de nærmest slagtede med de samlede cifre 4-0, da tyskerne ikke fik lukket ét eneste mål ind mod dem.

Næste opgør stod mellem dem og deres hjemlige konkurrenter i Manchester City. Dette blev et tæt opgør, der kun blev afgjort ved, at udebanemål tæller mere end hjemmebanemål, så Tottenham lige nøjagtig gik videre til semifinalen.

Og hvilken semifinale! Tottenham tabte faktisk det første opgør, så det længe så ud til, at undertippede Ajax atter ville lave en sensation.

Men Christian Eriksens hold var i sidste ende stærkere end den hollandske klub, så de kunne forlade de to opgør sammenlagt som sejsherrer med tallene 3-3 (til Tottenhams fordel).

Flere Nyheder