Ny landstræner præsenteret

22 juni 2019 Søren Black
Ny landstræner præsenteret

Selvom landstræner Åge Hareide stadig har et år tilbage som dansk landstræner for herrelandsholdet i fodbold, så er hans afløser allerede blevet præsenteret på et pressemøde i Brøndby.

Det vakte noget opsigt, da DBU’s fodbolddirektør Peter Møller på et pressemøde onsdag den 12. juni ude i Brøndby præsenterede Danmarks kommende landstræner. Valget faldt på Kasper Hjulmand, der får følgeskab af Morten Wieghorst som hjælpetræner. Præsentationen af de to herrer har vakt underen i fodboldkredse, da Danmarks nuværende landstræner Åge Hareide stadig har et år tilbage af sin kontrakt med DBU. Før nordmanden kan pakke sammen i Danmark, skal han lige have landsholdet kvalificeret til næste års EM i fodbold, hvor nogle af kampene endda spilles i København. Den tidlige udnævnelse af Hareides afløser kan betyde, frygter nogen, at Åge Hareide svækkes i sit arbejde og måske mister den motivation, der skal til for at få Danmarks drenge med til en EM slutrunde. Peter Møller har selv argumenteret for, at udnævnelsen af Kasper Hjulmand på dette tidspunkt sker som en form for rettidig omhu. Man vil altså sikre sig fra DBU’s side, at Hjulmand stadig er ledig på markedet, når Hareides kontrakt udløbet i midten af 2020.

Medbringer solid trænererfaring

Kasper Hjulmand medbringer solid trænererfaring fra blandt andet Superliga-klubben FC Nordsjælland, som han blev dansk mester med i 2012. I FC Nordsjælland var rollerne byttet om, da Wieghorst var cheftræner og Hjulmand assistent. Kasper Hjulmand har også været træner i Lyngby Boldklub og har stået i spidsen for Bundesliga-klubben Mainz 05. Nu afløser han Åge Hareide, der har fungeret som dansk landstræner siden 2016, hvor han overtog jobbet fra Morten Olsen. Nordmanden har været en stor resultatmæssig succes for dansk fodbold. Blandt resultaterne tæller en ottendelsfinale til VM sidste år og en stime af ubesejrede kampe, som med sejren over Georgien mandag den 10. juni ramte 28 kampe i træk uden nederlag.

Flere Nyheder