Nike dropper sponsorat af NFL-spiller efter anklager om voldtægt

21 september 2019 Emilie Jacobsen
Nike dropper sponsorat af NFL-spiller efter anklager om voldtægt

Den amerikanske NFL-spiller Antonio Brown er blevet anklaget for voldtægt af sin tidligere personlige træner, Britney Taylor. Brown nægter sig skyldig i anklagerne. En af hans sponsorer, Nike, har dog nu valgt at droppe deres sponsorat af ham. 

“Antonio Brown er ikke en Nike-atlet,” skriver de i en pressemeddelelse. De har derfor stoppet salget af de Nike sko med Browns navn, Nike Tech Trainer Antonio Brown, men det er stadig muligt at købe trøjer med både Browns og Nikes navn på. Nike har endnu ikke meldt ud, hvad der skal ske med de trøjer. Brown har heller ikke i skrivende stund forholdt sig til, at Nike ikke længere vil sponsorere ham. 

Anklagerne om voldtægt kom frem 11. september 2019, hvor Browns tidligere personlige træner stod frem og fortalte, at han ved tre lejligheder skulle have prøvet at voldtage hende. Første gang var i juni 2017, hvor han kyssede hende og blottede sig for hende. Anden gang var kort tid efter, hvor han onanerede ud over hende.

Efterfølgende stoppede deres samarbejde i nogle måneder. Brown undskyldte dog imidlertid, og de begyndte at arbejde sammen igen. I maj 2018 skulle den sidste episode være fundet sted, hvor Brown skulle have begået en fuldbyrdet voldtægt. Brown mener selv, at der var tale om sex med samtykke. 

Antonio Brown har i forvejen været meget i medierne, da han for et halvt år siden modtog en bøde fra sit daværende hold Oakland Raiders, fordi han ikke mødte op til træning. Det skyldtes, at han havde fået en frostskade i den ene fod. 

Brown lagde bøden ud på Instagram og lagde efterfølgende også en telefonsamtale, han havde haft med træneren Jon Gruden ud på YouTube. Derefter bad han via Instagram om at blive fritstillet fra sin kontrakt. Nu spiller Brown for New England Patriots. 

Kilde: dr.dk og bt.dk

Flere Nyheder