Landsholdets chancer at komme til EM 2020

14 august 2019 Anders Lundtang Hansen
Landsholdets chancer at komme til EM 2020

Det danske herrelandshold i fodbold bevæger sig langsomt mod EM 2020, men kan de komme til slutrunden?

Som så mange gange før skal de danske herrer fra A-fodboldlandsholdet forsøge at gøre nationen herhjemme stolt ved at kunne kvalificere sig til slutrunden til det europæiske fodboldmesterskab næste år i 2020.

Vejen dertil er gået nogenlunde, og vi har da vundet nogle af de kampe, vi skulle, men vi har også lavet sensations-comebacks, men vi også har endt med et uafgjort resultat, når vi på papiret burde vinde.

Derfor ser det atter ud som om, at det danske landshold kommer ud i en masse knald-eller-fald-kampe mod de sidste kampe til kvalifikationen på både ude- og hjemmebanen, som vi efterhånden har for kutyme.

Eller er det virkelig så alvorligt, som det ellers ser ud?

De mange trænings- og venskabskampe er jo blevet forvandlet til nogle vigtige kampe i de fleste regi, der blev omsat på EU-plan til Nations League, som mange almindelige danskere havde svært ved at fange konceptet bag.

Dette er også forståeligt og hører en anden artikel til at forklare, men det vigtigste at understrege her er, at Danmark faktisk blev nummer et i deres pulje i Nations League, hvilket betød, at landsholdet faktisk har en ekstra chance for at komme til slutrunden i EM 2020, der bliver spillet over hele Europa.

Faktisk kan man lidt groft sige, at Danmark har hele fire chancer for at komme til slutrunden ved EM 2020, for det et trods alt sjovere at spille en slutrunde med de største nationer, der også tit vinder VM, end bare at være med til at kvalificere sig.

– Danmark kan kvalificere sig ved at finde deres pulje.
– Vi kan blive den bedste toer-nation i puljen, som giver en direkte billet til EM 2020.
– Det danske landshold kan bliver nummer to (uden at blive dårligste toer) og komme ud i play off-kampe, som de så skal vinde.
– Men faktisk er Danmark sikret en play off-kamp, selvom vi ikke bliver nummer to, fordi vi blev nummer et i vores pulje i Nations League ved seneste slutrunde af sin art.

Forvirret?

Det er helt forståeligt, men husk pointen i, at chancerne er store for, at danskerne kan se herrelandsholdet spille slutrunde til sommer.

Flere nyheder