Hvem er den bedste kvindelige fodboldspiller i Danmark?

05 september 2019 Anders Lundtang Hansen
Hvem er den bedste kvindelige fodboldspiller i Danmark?

Efter den store succes ved EM 2017 og de seneste flotte sejre kan man få sig selv til at spørge: hvem er den bedste fodboldspiller i de kvindelige rækker i Danmark?

Vinder man sølv, eller taber man guldet?

I tilfældet med det danske kvindelandshold vil vi sige, at de fandt sølvet – og vandt sig langt ind i de danske hjerter, da de pludselig kom på alles læber og blev nogle, som selv hr og fru Danmark fulgte med i og følte, de var på fornavne med.

Sådan havde det ikke set ud længe, hvor kvindefodbold var henvist til noget, man måske til nøds nævnte i nogle mindre artikler om sport i aviserne.

Nu sendes selv deres kvalifikationskampe til det forestående EM i den bedste sendetid på TV.

Derfor er det nok ikke helt galt at sige, at når man i fremtiden skal sige, hvem der gjorde, at kvindefodbold kom på Danmarkskortet, så er det den nuværende generation med navne som Pernille Harder, Nadia Nadim, Sanne Troelsgaard med videre.

Dette ikke at misforstås med, at kvindelandsholdet ikke har lavet flotte resultater rent sportsligt før da, men det er denne årgang – hvor selv nye talenter er på vej ind – som nok i den fælles danske bevidsthed vil blive husket i lang tid fremover.

Så det får en til naturligt at spørge: hvem er den bedste fodboldspiller i Danmark af kvinderne?

Det er jo lidt svært at afgøre, da alle pladser på et fodboldhold af vigtige, men man husker mest angrebsspillerne, da de står for sejrene, mens man forventer, at målmanden holder nettet rent, og sker det modsatte, så husker man målmanden – for noget negativt.

Men det er nok værd at bemærke i den ombæring, at en spiller som Pernille Harder, der før er blevet kåret som Europas bedste kvindelige fodboldspiller.

Hvem synes du, der fortjener denne titel?

Flere Nyheder