Derfor fejlede landsholdet under Morten Olsen

11 august 2019 Anders Lundtang Hansen
Derfor fejlede landsholdet under Morten Olsen

Selv hvis man ikke er særligt gammel, og man følger bare det mindste med i fodbold, så kender man Morten Olsen som landstræner – men hvorfor endte det med at gå så skidt?

Skulle der nogensinde komme et spørgsmål i en quiz om, hvem der var landstræner før norske Åge Hareide, så kan mange nok huske det, og ellers er det bare med at hinte, at det trods alt var en af de landstrænere, der har trænet det danske herrelandshold i længst tid.

Faktisk blev han efterhånden famøs i selv udlandet for at have siddet på den post så længe, så mindre velvidende nationer troede, at han måtte være i lomme på DBU, men årsagen var nok nærmere modsat.

Morten Olsen overtog landsholdet i starten af 00’erne og skulle ende med at håndtere holdet, der næsten havde strukket sig fra Peter Schmeicel til Christian Eriksen.

Olsen blev da også hyldet mange gange for at få Danmark til mange slutrunder, og han er da også en af de landstrænere, der sammenlagt har haft størst succes med holdet, når man måler på resultater.

Men hvorfor begyndte det så at gå ned ad bakke for ham?

Resultaterne på landsholdet begyndte at udeblive, og til sidst var det svært at forsvare, at han skulle blive ved med at træne det danske landshold, når de gode resultater udebliver, som trods alt påligger en landstræner at levere for både ledelse, spillere og ikke mindst fans.

En god teori er, at Morten Olsen blev fastlåst i et system, der – selvom han var en dygtig analytiker og fulgte meget med i spillet – ikke rigtig fornyede sig og endte med at vælge de samme spillere hver gang.

Man skal bare se på, at selvom Christian Eriksen fik debut under Morten Olsen, så var det først under Åge Hareide, at han kom i fuldt flor.

Til sidst måtte DBU da også finde en erstatning, og det så Åge Hareide.

Han er så også blevet vraget, nu hvor der er kommet en ny ledelse til i DBU, men det er en helt anden historie.

Flere Nyheder