Der er stadig kønsforskelle i sportsverden
Det kan være svært at tro, men forskelsbehandling af kønnene blandt elitesportsudøvere er stadig høj anno 2019.
Da kvindelandsholdet i fodbold gik hen og blev hele Danmarks darlings ved faktisk at præstere store resultater, som man længe havde savnet mændene levere, så afdækkede det også en sportsverden blandt den mest populære sport i Danmark og mange andre steder i verden – og på verdensplan sammenlagt – hvor der var store skævvridninger.
Det giver sig selv, at der er fysiske forskel på mænd og kvinder, og nogle ligaer får da også sine forbehold, om der så er tale om en lige for mænd eller kvinder, så det passer dertil.
Men blandt andet havde man indtil 2014 forbud mod kvinder i specielle discipliner ved skisport, fordi man mente, at de anatomisk ikke var indrettet til at kunne udholde sporten – og det var baseret på en analyse, en videnskabsmand havde lavet mange, mange år tidligere, som ingen havde overvejet at revurdere, men som bare var blevet tradition at følge.
Kvindelandsholdet viste dog også, at der var virkelig store forskelle i ting som løn, frynsegoder og andre behandlingsforhold.
Det virkede lidt som om, at der var en stiltiende accept af, at sådan var tingene bare, og sådan havde det nok fået lov til at fortsætte, hvis der ikke var kommet mere medierbevågenhed på området.
Lønningerne er blevet bedre, og apropos medierne, så er de også begyndt at omtale, skrive og beskrive især kvindesportene samt uddelinger, priser og andet, der måske ikke lige omhandler selve sportsdelen.
Sexchikane er heller ikke helt til at undgå, men det lader heldigvis til at være i et mindre omfang, hvor man ønsker større fokus på sporten end de andre ting omkring dette emne.
Meget mere kan der gøres, men dog lader det til, at udviklingen i bedre retning, hvor der bliver ligestilling mellem mænd og kvinder i flere sportsgrene.