Ballet holder man ikke til i mange år

12 oktober 2020 Anders Lundtang Hansen

Man kan sagtens holde til ballet ved at observere det og blive betaget af det. Nogle vil ligefrem mene, at det er godt for kroppen og sjæle at se andre i bevægelse på den måde og opføre alt fra urstykker til klassikere på både et gulv eller is.

Et forslag kan således være at besøge: https://www.balletteatret.dk/ , hvor man kan lære ballet.

Men som billedet tydeligt viser i skrivende stund på hjemmesidens forside, så er der tale om unge elever.

Det har både noget at gøre med, at det er sundt at gå til ballet for at røre kroppen, men det er også noget, som man dyrker som helt ung, da man gerne peaker i en tidlig alder, hvorfor man skal starte tidligt.

Og man skal så også huske at stoppe igen, når kroppen siger fra igen af den ene eller anden grund.

Tag vare på kroppen ved ballet

Er man heldig, så kan man holde nogle år på toppen, men så skal man næsten også time, hvorfor man deltager i stævner med videre, så man virkelig kan udnytte ens potentiale, når det er bedst, for man skal hverken gøre det for tidligt eller for sent.

Selvfølgelig kan man også bare dyrke det mere på sjovt plan end ved at gøre det seriøst, men for det fleste kan det blive en livsbane.

Senere kan man måske blive balletmester eller underviser, hvilket dog også kræver noget ballast af erfaring.

Men indtil da bør man passe på ens krop fuldt ud, så man hverken overbelaster den for meget ved at prøve for hårdt, eller man udsætter den for vovestykker eller fylder den med dårligt indhold, så den ikke kan præstere.

Ballet er en holistisk oplevelse for krop og sjæl, der kræver, at man har fokus på alle aspekter i ens liv – uden man presser sig alt for hårdt.

Flere Nyheder