Hvad skal der til for, at du kan dyrke sport på eliteplan?

08 juni 2019 Anders Lundtang Hansen
Hvad skal der til for, at du kan dyrke sport på eliteplan?

Er du den type, der godt kunne tænke sig at dyrke sport professionelt og måske gøre det til din levevej? Sådan her kan du få det til at gå i opfyldelse!

Sport kommer jo i mange afskygninger og planer, hvor man kan dyrke det som hobby, på amatør-niveau, og så er der de heldige, der kan leve af deres sport til dagligt, hvilket også indebærer en masse træning.

Det kan være alt fra, at man dyrker e-sport, er professionel dartspiller, hvor der er flere krav til ydeevne, end hvordan ens form skal se ud, og så er der de toptrænede elitedyrkere, der lige ved, hvor mange gram fedt, der er på kroppen den givne dag og planlægger hele året til at være toptunet på lige det rette tidspunkt til for eksempel en turnering.

Derfor skal du ikke tro på det, når dine venner siger, at du vist er blevet for gammel og fedladen til at dyrke en sport på topplan.

Det er da klart, at nogle sportsformer er af den art, man skal have dyrket fra næsten før, man kunne gå, og så skal man træne mindst fem gange om ugen bare for at være blandt nogle af de bedste i verden – og så vinder du stadigvæk ingen trofæer eller medaljer.

Men måske har du et naturtalent indenfor en sport, som du ikke har opdaget endnu, der på relativt kort tid kunne sende dig i raketfart blandt de bedste i verden.

Forslaget herfra skal lyde, at du kan give dig i kast med at afprøve forskellige sportsgrene og se, hvilke der falder naturligt til dig, og hvilke du kan mærke, du rent faktisk har lyst til at dyrke igen.

Disse muligheder kan du så snævre ind, til de finder frem til dem, hvor du lægger den største indsats for at blive blandt de bedste.

Flere Nyheder